Over ons

Afasietherapie.nl en Afasietherapie.be zijn producten van Logoclicks Development BV.

Logoclicks Development BV is in 2016 opgericht, door Lieke Hoppenbrouwers en Jan Pons, met als doel producten te ontwikkelen voor logopedisten en cliënten van logopedisten om de zorg te verbeteren.

Afasietherapie.be is het eerste product dat speciaal gemaakt is om de taalvaardigheden van Nederlandstalige mensen met afasie te verbeteren door maatwerkoefeningen te genereren die optimaal aansluiten op de aard en de ernst van de afasie.

lieke jan afasietherapie

De oprichters

Lieke Hoppenbrouwers: “Het idee is in mijn eigen praktijk ontstaan. Ik wilde cd-roms maken voor mijn cliënten, met oefenmateriaal zodat ze ook thuis konden oefenen zonder telkens naar de praktijk te hoeven komen. Wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat een hogere intensiteit en frequentie van oefenen een positieve invloed heeft op de communicatievaardigheden van afasiepatiënten. “

Jan Pons: “Een vriend van mij werd getroffen door een herseninfact en kreeg een zware afasie. Toen ik daar met Lieke over sprak, die al met ideeën rondliep voor een e-health oplossing, ontstond het idee voor een online platform. Mijn jarenlange online achtergrond vormde een mooie combinatie met de gedegen kennis van Lieke op het gebied van neurologopedie.”

Van logopedie naar telelogopedie

Het ontstaan van Afasietherapie.nl van Logoclicks begint met een minder mooi verhaal. Een goede vriend van Jan werd een aantal jaren geleden getroffen door een herseninfarct. Naast de lichamelijke schade was ook zijn taal aangetast: afasie werd geconstateerd.

Jan en Lieke besloten in 2016 de handen ineen te slaan om een oplossing te vinden die de behandeling van afasie toegankelijker maakt. Dit monde uit in het online logopedie platform Logoclicks, sinds kort Afasietherapie.be genaamd.

Patiënten kunnen hier onder professionele begeleiding van een logopedist intensiever oefeningen aan de hand van een gepersonaliseerd therapietraject.

Lees het hele Nederlandse artikel op Zorginnovatie.nl.

Missie

Afasietherapie.be wil de zorg voor mensen met afasie verbeteren om daarmee de maatschappelijke en sociale participatie te vergroten en de logopedist met software, het evidence based logopedisch behandelen van mensen met afasie, optimaal te ondersteunen.

Visie

Afasietherapie.be ontwikkelt de beste online oplossingen om mensen met afasie op ieder gewenst moment en op ieder gewenste locatie, zelfstandig of samen met de logopedist, te kunnen laten werken aan de verbetering van hun communicatieve vaardigheden met gepersonaliseerde oefeningen.

Logoclicks Development BV

Lodewijk Pincoffsweg 111
3071 AS Rotterdam
Nederland

w: www.logoclicks.nl
e: info@logoclicks.nl

Rekeningnummer: NL16 TRIO 0338 4866 82
BTW nummer: NL857013920B01

Logoclicks Belgie​

Schoolstraat 18
2970 Schilde
België

w: www.logoclicks.be
e: info@logoclicks.be

Ik ben logopedist


Ik ben logopedist

Ik heb afasie


Ik heb afasie